Geschiedenis

In 1938 is Royackers opgericht door Johannes Royackers en door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot wat het nu is. Een overzicht van enkele mijlpalen in de geschiedenis van Royackers:

Royackers tijdlijn

1938

Het transportbedrijf Royackers wordt opgericht door Johannes Royackers in Milheeze. Met paard en wagen wordt melk opgehaald en bezorgd bij boeren in de regio.

1948

De eerste vrachtwagen is een feit en met deze vrachtwagen werd in principe alles vervoerd wat mogelijk was.

1954

Johannes sterft op jonge leeftijd. Zijn vrouw en drie zonen (Piet, Wim en Frans) zetten het bedrijf voort.

1967

Piet emigreert naar Nieuw-Zeeland, waardoor Wim en Frans het bedrijf samen hebben overgenomen en uitgebreid.

1982

Na de economische terugval van voorgaande jaren werd een betoncentrale gestart door de twee broers. Door de groei van beide onderdelen zijn de bedrijven na verloop van tijd opgesplitst. Frans kreeg de leiding over het transportbedrijf, Wim regelde de zaken voor de betoncentrale.

1988

Het 50-jarig jubileum van Royackers (Transport) is gevierd met een open dag en tevens de officiele oprichting van Royackers Garage. Er werd altijd al gesleuteld aan eigen wagens, maar vanaf dit jaar is Royackers Garage een zelfstandig bedrijf, wat ook reparaties en onderhoud aan wagens van derden doet.

1992

Na een aantal jaren bij Royackers te hebben gewerkt, nemen Jos en Harrie (zonen van Frans) en Jan en Ans (zoon en dochter van Wim), het bedrijf als derde generatie over. Jos en Harrie nemen samen het transportbedrijf over, Jan en Ans nemen de betoncentrale over, welke inmiddels is uitgebreid met een bekistingsploeg.

2007

Het 25-jarig jubileum van Royackers Beton is met een groots feest gevierd. Met een enorme tent op het terrein en een groot aantal vaste klanten zijn de eerste 25 jaar van Royackers Beton goed gevierd.

2012

Na een lang traject van meer dan 20 jaar mocht Royackers Beton het bedrijf uitbreiden. Hierbij is een stuk wei naast het bedrijf omgebouwd tot extra terrein voor bekistingsmaterialen en overige opslag. Daarnaast is de centrale compleet vernieuwd en is een nieuwe loods met kantoor en werkplaats gebouwd om de komende jaren weer goed vooruit te kunnen.

2019

Aan het begin van dit jaar is Stef, zoon van Ans, ingestapt in de betoncentrale en maakt sindsdien deel uit van de directie van Royackers Beton als vierde generatie in het familiebedrijf.